Nyitókép: Facebook/Vilmos herceg hivatalos oldala

Üzent Vilmos herceg az édesapjáért aggódóknak

Infostart
2024. február 8. 16:32
A brit trónörökös a londoni légimentő-szolgálat szerdai gálaestjén fejezte ki háláját a támogató üzenetekért. A rendezvényen megjelent Tom Cruise is.

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt Vilmos herceg, amióta kiderült, hogy édesapjánál, III. Károly brit királynál rákot diagnosztizáltak. A trónörökös a londoni légimentő-szolgálat szerdai gálaestjén vett részt az egyesület védnökeként, és üzent az uralkodó egészségéért aggódó embereknek is – írja a Daily Mail beszámolója alapján a hvg.hu.

A walesi herceg fel akarta oldani egy kicsit a feszült hangulatot, ezért viccesen megjegyezte: az elmúlt időszak a királyi család számára leginkább a kórház- és beteglátogatásról szólt, így úgy gondolta, eleget tesz a meghívásnak, és elmegy az estélyre, hogy egy kicsit kiszakadjon az egészségügyi intézmények világából.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a feleségemnek és az édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért, sokat jelentenek mindannyiunknak”

– mondta a herceg a szerdai rendezvényen.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Katalin hercegné nemrég hasi műtéten esett át, III. Károlynál pedig rákbetegséget mutattak ki prosztatakezelése során. A brit uralkodó kezelését már megkezdték, így a következő időszakra tervezett nyilvános programjait lemondták.

Vilmos herceg korábban a brit légierőnél szolgált, kutató-mentő helikopterpilótaként is tevékenykedett, ezért a szerdai gálán ugyancsak megjelenő hollywoodi filmcsillagot, Tom Cruise-t „pilótatársaként” köszöntötte. „Nagyra értékelném, ha a következő Mission Impossible-hez nem kérnéd kölcsön egyik új mentőhelikopterünket sem. Mindannyian láttuk a filmvásznon, hogy te másképp értelmezed a normális igénybevétel fogalmát, mint mi” – jegyezte meg tréfásan a trónörökös.