Nyitókép: X - Israeli Air Force

Megjelentek az izraeli légierő gépei Európában

Infostart / InfoRádió
2023. október 10. 14:00
Hazaszállítja a külföldön rekedt izraeli tartalékosokat Izrael; 360 ezer tartalékos mozgósítását jelentették be. Voltak, akik a repülő vécéjében vagy a padlón ülve jutottak haza. A lakosság megrohanta a boltokat, egy élelmiszerlánc mennyiségi korlátozást vezetett be.

Október 10-én hajnalban az izraeli légierő több száz külföldön állomásozó katonát szállított haza, hogy részt vehessenek a Gázai övezetben a Hamász terrorcsoport elleni háborúban - vette észre a The Guardian. A légierő (IAF) hivatalos X profilján közzétett posztjában közölte, így segíti hozzá a védelmi erőket (IDF) a további csapatok mielőbbi mozgósításához.

A hadsereg "Rinocérosz" és "Sámson" gyártmányú teherszállító repülőgépei Európa különböző országaiba repültek, hogy a szolgálaton kívüli katonákat visszahozzák Izraelbe. A műveletet a külügyminisztériummal egyeztetve hajtották végre - közölte az izraeli hadsereg.

Az MTI tudósítása szerint az őszi zsidó ünnepek idején külföldön nyaraló tartalékos katonák hazajutása érdekében egy Thaiföldről érkező repülőgépen legkevesebb harmincan ülőhelyek nélkül utaztak,

a bevonulni készülő katonák az El Al járaton a vécékben, a legénységi pihenőszobákban és a repülőgép padlóján jutottak el Izraelbe.

Az izraeli rendőrség már negyvenegy olyan elesett rendőrt gyászol, aki a Gázai határ melletti megtámadott településeken a frontvonalban harcolt a terroristákkal, gyakran megfelelő fegyverek nélkül, a katonai kommandós egységek megérkezéséig.

Mintegy ezerötszáz olyan iszlamista fegyveres holttestét szedték össze Izrael területén, akik behatoltak az országba, támadást hajtottak végre a környező települések ellen, majd az izraeli biztonságiakkal folytatott tűzharcban megölték őket.

A rendőrség kibervédelmi egysége befagyasztotta a Hamász adománygyűjtésre használt kriptovaluta-számláit, melyekre a közösségi oldalakon gyűjtést indított a gázai civilek megsegítésének ürügyével.