Nyitókép: Valeria Mongelli/Bloomberg via Getty Images

Megszólalt a finn miniszterelnöknő a kikerült bulivideói kapcsán

Infostart
2022. augusztus 18. 12:29
„Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen.”

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a finn sajtóban olyan videókat és képeket közöltek az ország miniszterelnökéről, amelyeken a kormányfő bulizik, táncol és énekel, illetve rövidnadrágban, bőrdzsekiben sétál egy rockfesztiválon.

A felvételeket az iltalehti.fi internetes oldal tette közzé azzal a megjegyzéssel, hogy azokon igazából semmi különös nincs. A közlést csupán az indokolta, hogy mégiscsak Finnország kormányfőjéről van szó. Ám a lap szerkesztőivel ellentétben az ország konzervatív gondolkodású polgárainak egy jó része mégis úgy gondolja, hogy Sanna Marin miniszterelnökhöz méltatlan módon viselkedett.

Ő maga egy sajtótájékoztatón reagált a „botrányra”: „Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen. Egy hosszú estét töltöttem a barátaimmal, közepes mennyiséget ittam is. Semmilyen takargatnivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Nekem is van családi életem, szakmai életem és természetesen szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök” – idézi a Hvg.hu.

Sanna Marin cáfolta, hogy fogyasztott volna drogot vagy látott volna bárkit drogozni. Hozzátette, elég rosszul érzi magát attól, hogy a magánvideó nyilvánosságra került.