Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata

A felsorakoztatott orosz hadseregnek a felét vetették be eddig egy brit tábornok szerint

Infostart
2022. február 27. 20:17
Mekkora tartalékokkal rendelkezik jelenleg az orosz hadsereg Ukrajna közvetlen közelében – ezt (is) találgatja a nyugati sajtó.

Sir Richard Barons brit nyugalmazott tábornok szerint Oroszország az orosz–ukrán határon felsorakoztatott erői nagyjából felét vetette be eddig a háborúban.

Korábban egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselőre hivatkozva a CNN azt közölte: Oroszország az ukrán határon felhalmozott haderejének durván egyharmadát vetette be Ukrajnában – írja a Portfolio. Ukrajna arról tájékoztatott február 25-én hajnalban, hogy több mint 60 orosz taktikai zászlóalj-csoport, nagyjából 30-60 ezer katona lépett ukrán területre.

A korábbi beszámolók szerint Oroszország mintegy 190 ezer katonát vonultatott fel az ukrán határ közelében azt megelőzendően, hogy megtámadta az országot.

Sir Richard Barons nyugalmazott tábornok a Sky News műsorában részletezte, hogyan közelednek az orosz csapatok Kijev felé, és milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy megszerezzék a főváros feletti ellenőrzést.

Barons kiemelte, az orosz-ukrán határon felsorakoztatott orosz erők nagyjából felét vetették be eddig.