Nyitókép: Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus helyzetéről tart sajtótájékoztatót a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. március 12-én. MTI/EPA Pool/Facundo Arrizabalaga / POOL

Intenzívre került Boris Johnson

Infostart
2020. április 6. 21:23
A brit miniszterelnök állapota rosszabbodott, ezért intenzív ápolásra szorul.

Boris Johnsonnál tíz napja mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és mivel tünetei nem múltak el, vasárnap este bevitték a londoni St. Thomas kórházban.

Hétfőn napközben még azt közölte, hogy jó hangulatban van és dolgozik, de kora este szóvivője már azt jelentette be, hogy állapota rosszabbra fordult, és az orvosi csapat tanácsára az intenzív osztályra kerül.

A nem múló tünetek közé tartozik a magas láz is.

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Johnsont elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre. Azért került át az osztályra, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

A miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

"A miniszterelnök nagyszerű kezelésben részesül, köszönet illeti a NHS valamennyi munkatársát a kemény munkáért és elhivatottságért" - tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!