Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor megérkezett Washingtonba

Infostart
2019. május 13. 16:56
Magyar idő szerint 16.15-kor leszállt a Magyar Honvédség Dassault Falcon repülőgépe a Washington Dulles nemzetközi reptérre.

A magyar miniszterelnököt szállító repülő a helyi idő szerint reggel negyed kilenckor landolt az Egyesült Államok fővárosában - értesült a hvg.hu. Mint korábban megírtuk, helyi idő szerint 14, magyar idő szerint 20 órakor találkozik Orbán Viktor Donald Trumppal.

A kormányfőt, akinek elvileg kedd délőtt már hivatalos programja lenne Budapesten, a Magyar Honvédség nemrégiben beszerzett Dassault Falcon business jetje szállította az amerikai villámlátogatásra.

2010-es megválasztása óta először tárgyal az amerikai elnökkel a Fehér Házban Orbán Viktor. Mint arról az Infostart is beszámolt, a Fehér Ház sajtószóvivőjének május 7-én kiadott közleménye szerint: "Az Egyesült Államok és Magyarország közötti nagy múltra visszatekintő kapcsolatok jegyében az Elnök és a Miniszterelnök az együttműködés elmélyítésének különböző módjait tárgyalja majd meg olyan területeken, mint a kereskedelem, az energia és a kiberbiztonság. NATO-szövetséges országok vezetőiként azokat a lehetőségeket is feltérképezik, amelyek segítségével eleget tehetnek országaikkal kapcsolatos számos nemzetbiztonsági kötelezettségüknek, valamint megünnepelik Magyarország NATO-tagságának 20. évfordulóját."