Nyitókép: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

Trump: sikerült előre lépni Putyinnal

Infostart / MTI
2018. július 17. 21:18
A világ egyes konfliktusainak megoldásában sikerült előre lépni a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott négyszemközti tárgyaláson - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban törvényhozókkal tartott keddi megbeszélésén.

Az elnök konkrétan a nukleáris fegyverek csökkentését, Észak-Koreát, Izrael biztonságának ügyét, Szíriát és Iránt említette. Reményei szerint "Irán egy napon hív majd bennünket, és talán kötünk egy új megállapodást, de az is lehet, hogy nem".

Trump közölte:

Észak-Korea ügyében "nem kell sietni, van időnk".

Trump szerint Oroszország tetteinek nem volt befolyásuk a 2016-os amerikai elnökválasztásra. Az elnök hangsúlyozta ugyanakkor: elfogadja az amerikai hírszerző közösség megállapításait, melyek szerint Oroszország beavatkozott a két évvel ezelőtti elnökválasztási folyamatba.

"Amerika hírszerző ügynökségei teljes bizalmamat élvezik és támogatom őket" - fogalmazott Trump a Fehér Házban, ahol kongresszusi törvényhozókkal folytatott megbeszélést.

A tanácskozás zárt ajtók mögött zajlott, de Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője lehetővé tette néhány újságírónak, hogy az egyeztetések kezdetén jelen legyen.