Nyitókép: Illusztráció (powerofforever/Getty Images)

Búcsúlevelet hagyott az angyalföldi gyilkos, felhívta a rendőrséget is

Infostart
2023. július 21. 07:23
"Szakítás miatti baleset történt!" Így jelentette be a rendőröknek barátnője halálát az angyalföldi gyilkossággal gyanúsított férfi.

A gyanú szerint a XIII. kerületi Véső utca egyik lakásában ölte meg július 13-án hajnalban vagy kora reggel egy férfi a barátnőjét, Petrát. Az RTL úgy tudja, bántalmazta, majd nyakon szúrta a nőt. Este maga a gyanúsított tett bejelentést a rendőrségen, a tévécsatorna szerint azzal telefonált, hogy "szakítás miatti baleset történt".

Több napig tartó hajtóvadászat után kedden, a III. kerületi Római parton fogták el.

Ügyvédje, Somos Zoltán a Fókusznak azt mondta, a férfi öngyilkos akart lenni.

"Hagyott egy búcsúlevelet a lakásban, amelyben kifejezésre juttatta, hogy nem is tudja, miért követte ezt el, mert borzasztóan szereti ezt a lányt és nagyon megbánta a cselekmény elkövetését és véget fog vetni az életének."

Mikor találkozott védencével, megtörtnek látta, megviselték a történtek, rossz állapotban volt. Bujkálása alatt nem evett. Le akart ugrani az újpesti vasúti hídról.

A portál úgy értesült, a férfi a gyilkosság után olyan üzeneteket is küldött a környezetének, amelyekkel azt sugallta, a nő még életben van. Az is elhangzott az összeállításban, hogy értesüléseik szerint a férfi napokig bolyongott a Római parton, és egy romos hotelben húzta meg magát.

Rab Ferenc a Fővárűosi Főügyészség helyettes szóvivője beszámolt arról, hogy kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyről a bíróság péntek délelőtt dönt.

"A gyanúsított megszökött a hatóságok elől, ezt a bűncselekményt a törvény 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti, és a férfi személyi körülményei is azt indokolják, hogy egyéb kényszerintézkedés nem jöhet szóba."

Az RTL úgy tudja, ilyen körülmény, hogy a férfi többeknek is tartozik, összesen több millió forinttal.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(A nyitókép illusztráció.)