Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Nyöszörgő hangokat hallott a rendőrökre támadó férfi

Infostart
2023. január 15. 18:39
Beszélt a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi ügyédje.

Az egyik budapesti kórházban, videókonferencia útján hallgatta meg a nyomozási bíró a rendőrökre támadó férfit. Az ülésen a férfi tényfeltáró, beismerő vallomást tett. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A védő hozzátette: védence aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. A kést is korábban emiatt vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet. Mikófalvi Ádám elmondása szerint védence a kést később önként átadta a kiérkező rendőröknek.

„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása, és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait” – zárta Mikófalvi Ádám a hirado.hu szerint.

Időközben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei rendőr-főkapitányság elismerte, Sz. Szilárddal szemben a gyilkosság előtti napokban Szolnokon is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az akkor is drog hatása alatt lévő, magáról nem tudó férfi a Blikk információi szerint a Magyar Honvédség szolnoki, Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kerítésén akart átmászni, de az őrség ezt megakadályozta, kívül tartotta, s rendőrt hívtak hozzá.