Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Dunakeszi: a sokat tapasztalt rendőröket is megrázta, amit a házban láttak

Infostart / InfoRádió - Rezsek Győző
2021. szeptember 13. 12:30
Megölte volt anyósát, párját és közös gyereküket egy 54 éves férfi Dunakeszin vasárnap este, majd öngyilkos lett.

Vasárnap este 10 óra körül történhetett a tragédia Dunakeszin.

Valaki azt a kérdést tette fel az egyik közösségi oldalon – egy dunakeszi csoportban – miután hosszú percek óta csak szirénák hangját lehetett hallani az egész településen, hogy a szirénázás és a korábbi lövések összefüggnek? Erre egyből érkeztek a válaszok, az egyikben egy nő azt írta,

„öt plusz két lövés, az utolsó kettő külön egymás után, mint egy kivégzés, szomorú, hogy erre gondoltam, amikor számoltam a golyókat”.

A Kisfaludy utcát lezárták a megyei és készenléti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ bevetési egysége – utóbbiak egy páncélozott autóval érkeztek és golyóálló mellényben, gépfegyverrel, rohamsisakban mentek a házhoz. A közösségi oldalakon szinte élőben közvetítették a környéken lakók képekkel is illusztrálva, hogy mi történik. Valamivel este 11 óra előtt egy férfi azt írta,

itt lakok pár házzal arrébb, most szólítják ki a tettest”.

Ezután sorozatlövés-hangokat lehetett hallani, ezek azonban valószínűleg nem lövések voltak, hanem hanggránátok, mielőtt a TEK bement a házba, figyelemelterelésre szoktak ilyet használni, hogy könnyebben lefegyverezzék és el fogják, akiért mentek.

Éjfél körül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen számolt be arról, hogy egy 54 éves férfi lelőtte volt anyósát, párját és közös gyereküket, akik mindhárman belehaltak a sérüléseikbe a helyszínen.

Szabóné Berki Bianka hozzátette: a Pest Megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban az 54 éves férfi még a rendőrök kiérkezése előtt véget vetett a saját életének is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök és nyomozók, akik fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, a helyszíneléskor arról beszélgettek egymással az utcán, hogy

szörnyű, amit a házban láttak.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dunakeszi: a rendőröket is megrázta, amit a házban láttak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást