Nyitókép: Hordágyak a kijevi Ohmatdit gyermekklinika udvarán 2024. július 9-én, egy nappal azt követően, hogy rakétatalálat érte a kórházat. MTI/AP/Anton Stuka

Toroczkai Lászkó kritizálja Magyar Péter ukrajnai útját

Infostart
2024. július 12. 20:39
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke számonkérte Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét ukrajnai útja miatt pénteken a közösségi oldalán.

A pártelnök szerint a politikus a kijevi gyermekkórházat ért támadás gyermekáldozatait arra használta fel, hogy vezekeljen az ukrajnai háborúval kapcsolatos korábbi mondataiért, és „mutassa a globalista főnökeinek tetsző új irányt”.

„Őszintébb lett volna, ha Magyar Péter elmondja, hogy azért kellett Kijevbe zarándokolnia, mert a főnökei – például az Európai Néppártban – ezt elvárják tőle” – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke pénteki X-bejegyzésében, amelyet az Index idéz.

A Tisza Párt alelnöke szerdán indult útnak Ukrajnába, előtte keddi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy apaként nem tehet mást, ugyanis a hétfői „szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett”. „Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – fogalmazott posztjában Magyar Péter.

„Mi, magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és háborút. Szolidárisak vagyunk, a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervezünk” – tette hozzá.

Toroczkai László pénteki posztjában reagált a kijevi „zarándoklatra”, azt írta, undorítónak tartja, hogy Magyar Péter „az érzelmek felkorbácsolására kiválóan alkalmas gyermekáldozatokat használta fel arra, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatos korábbi mondataiért vezekeljen, és mutassa a globalista főnökeinek tetsző új irányt”, és arra terelje a magyarokat. Kijelentette, hogy „egyetlen meggyilkolt gyermek is sok”.