Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mentő vitte el a Nemzeti Színház két művészét

Infostart
2023. november 11. 14:00
A hivatalos közlésből nem derül ki, hogy mi is történt a péntek esti előadáson. Az Index azonban úgy tudja, hogy a két színész díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé.

Mentők vitték kórházba a Nemzeti Színház két színművészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a pénteki Rómeó és Júlia c. előadás közben – olvasható az intézmény Facebook-oldalán megosztott közleményben, amit a vezérigazgató, Vidnyánszky Attila írt.

A bejegyzésben az áll, a baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A sérült színészekhez rövid időn belül megérkeztek a mentősök, akik szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították őket. Az igazgató hozzáteszi, hogy a színészek a körülményekhez képest jól vannak, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják.

Az azonban a közleményből nem derül ki, mi is történt a két művésszel.

Az Index úgy tudja, hogy a baleset a színfalak mögött történt, valószínűleg a színpad és kulisszák határán. A lap információi szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük. Az éjjel megműtötték őket.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a napokban rendkívüli társulati ülést tart a társulatnak.