Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Jókai utca: nem csak a házomlás ügyében nyomoz a rendőrség

Infostart
2022. augusztus 30. 17:34
A június 27-i házomlás előtt egy hónappal tűz keletkezett a legfelső szinten. 45 tanút hallgattak ki eddig a tetőtér leszakadásának ügyében, gyanúsítás nem történt.

A rendőrség nemcsak a házomlás miatt indított nyomozást a Jókai utcai tetőtér beépítésével kapcsolatban, hanem annak a tűznek az ügyében is, amely a legfelső szinten keletkezett néhány héttel a tragédia előtt. Gyanúsítás vagy őrizetbe vétel továbbra sem történt – tudta meg az rtl.hu.

Azt írják, a tűz egy hónappal a június 27-i omlás előtt következett be. A legfelső szinten tavaly nyár vége óta építenek luxuslakásokat, ezeket 150 és 400 millió forint közötti áron árulják. A májusi tűznek nem voltak sebesültjei, a házomlásban viszont négyen is megsérültek, köztük egy nő, a Budapesti Operettszínház táncosa súlyosan.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tűznek volt-e köze a tetőtér leomlásához. A BRFK a portál megkeresésére annyit közölt, hogy

a tűzeset miatt május 26-án rendelték el a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Ugyanezen a jogcímen vizsgálódnak a házomlással kapcsolatban is.

A tetőtér leszakadásával összefüggésben már 45 tanút hallgattak meg.

A falomlást követően az ügyben illetékes kormányhivatal feltételekkel ugyan, de engedélyezte a kivitelezés folytatását.

A terézvárosi önkormányzat a tetőtér omlása után azonnal kikérte egy statikus véleményét, napokkal később pedig egy átfogóbb vizsgálatot is megrendelt.