Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hableány-baleset - ismét koszorú úszik a Dunán

Infostart
2020. június 11. 11:15
A Terrorelhárítási Központ munkatársai a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartottak megemlékezést a Margit hídnál.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által a vízfelszínre helyezett koszorú a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg, egy ember maradványait még nem lelik.

A Viking Sigyn üzemeltetője még mindig nem fizetett egy fillér kártérítést sem, a balesetet és a történteket még mindig nem fogják fel igazán a Hableány magyar áldozatainak családtagjai. Időközben meghosszabbították a gyanúsított hajóskapitány bűnügyi felügyeletét.

A magyar és a dél-koreai kormány május 29-én emlékezett a tragédiára, erről itt írtunk: 28 szál gyertya - megemlékezés a Hableány áldozataira.

Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!