Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A Fidesznél nem hagyják az utolsó napra

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. augusztus 27. 20:55
Az InfoRádió értesülése szerint a Fidesz kampánystratégiájának része az, hogy jelöltjei lehetőség szerint mindenhol legelsőként adják le az indulásukhoz szükséges ajánlásokat.

Miskolcon a Fidesz–KDNP jelöltje leadta a szükséges támogató aláírásokat, tehát megvan a Fidesz első polgármesterjelöltje Alaxai Zoltán jegyző személyében, ismertette Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt kampányfőnöke szombaton, az önkormányzati választás kampányának első napján. Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy a kormánypártok jelöltjei jóformán minden településen megmérettetik magukat október 13-án.

"78 százaléka az ország népességének olyan teleülésen lakik, ahol lesz fideszes polgármesterjelölt, vagy a Fidesz által támogatott jelölt"

– tette hozzá.

Másnap, vasárnap a Fidesz budapesti elnöke, Kocsis Máté is fontosnak tartotta bejelenteni, hogy

Tarlós István, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje alig pár óra leforgása alatt 12 ezer ajánlást gyűjtött össze,

ami az indulásához szükséges mennyiség több mint kétszerese. "Ez világosan mutatja, a támogatáson kívül azt is, hogy a budapestiek értékelik azt a munkát, amit a főpolgármester úr az elmúlt kilenc évben elvégzett" – jegyezte meg.

Az ajánlásokat szeptember 9-ig, hétfő délután 4 óráig kell leadni, de az InfoRádió értesülése szerint

a Fidesz országos központja azt az utasítást adta a jelöltjeinek, hogy mindenhol ők legyenek az elsők,

akik összegyűjtik a szükséges mennyiségű aláírást. A jelöltek igyekeznek megfelelni ennek az elvárásnak: kedd reggelig 1542-en jelentették be magukat, és a választás hivatalos oldalát átböngészve a nevek mellett szinte kivétel nélkül a Fidesz és a KDNP logója látható.

A Nemzeti Választási Bizottság adatai szerint 224 embert, 27 polgármesterjelöltet, 33 egyéni listás jelöltet és 164 egyéni választókerületi jelöltet már nyilvántartásba is vettek. Azt nem közölte a bizottság, hogy közülük hányan fideszesek.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy Budapest 23 kerületéből 20-ban már leadták az ajánlásaikat a kormánypártok jelöltjei, és országosan is hasonló a helyzet. Ezt onnan lehet tudni, hogy

a Fidesz mindenhol nagy gondot fordít a gyorsaságának a dokumentálására.

Körtvélyesi Attila, a kormánypárt nagykőrösi elnöke például videóüzenetében tudatta: "Mi voltunk az elsők, akik le tudták adni a szükséges számú ajánlások több mint dupláját itt, Nagykőrösön."

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a fideszes jelöltek a legtöbb helyen a szükséges mennyiségű aláírás leadása után is folytatják az ajánlások gyűjtését, mert minél több választópolgárral szeretnének találkozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Fidesz akar az első lenni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást