Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: az ellenzéki jelöltek teljesíthetetlen ígéretekkel bombázzák a lakosságot

InfoRádió
2019. június 25. 12:15
Alkalmatlannak tartja az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson résztvevőket a város vezetésére Tarlós István főpolgármester, aki nyílt levelében azt írta: az ellenzék az előválasztással gyűjti a választók adatait.

A Magyar Nemzetben jelent meg Tarlsó István főpolgármester nyílt levele. A városvezető szerint az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson ha a felek valóban meg akartak volna mérkőzni egymással, előkerültek volna Karácsony Gergely zuglói ügyei, ám ezeket kínosan kerülték.

Tarlós István azt írta: ő 1994-ben tartott ott, ahol most Karácsony Gergely, leszámítva, hogy Óbuda nem állt a csőd szélén, míg Kálmán Olga főpolgármester-jelölti szereplésének a városvezető szerint egzisztenciális szaga van.

A jelöltek ráadásul teljesíthetetlen ígéretek tömegével bombázzák a lakosságot – tette hozzá Tarlós István, aki szerint a jelöltek becsapják az embereket, és bántó felkészületlenséget árulnak el. "Fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni" – fogalmaz a városvezető, felsorolva az elmúlt évek fontosabb fővárosi felújításait és beruházásait.

Tarlós István szerint az előválasztás közjogi értelemben nem minősül választásnak, így jogi kockázata sincs. Az ellenzék viszont közben – bár elítéli ezt – gyűjti a választók adatait – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint némelyik jelölőszervezet (például a Párbeszéd) gyakorlatilag nem is létezik.

Tarlós István az önállótlanságáról szóló híreszteléseket szamárságnak nevezte, hangsúlyozva: bár a Fidesz 30 éve támogatja, nem tagja a pártnak, 30 éves politikai pályafutása alatt senkitől sem kapott utasításokat.

Dübörög és durvul

Mint ismert, szerda délig lehet szavazni az előválasztáson az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre. A jelöltek nagy erőkkel kampányolnak, a DK főpolgármester-jelölteje, Kálmán Olga és az MSZP–Párbeszéd támogatását bíró Karácsony Gergely is végigjárta a fővárosi kerületeket. De a Momentum aspiránsa, Kerpel-Fronius Gábor is az utcákat róta, a fiatalokat hiányolva a szavazóhelyeken látott sorokból.

Tarlós Isván az InfoRádió Aréna című műsorában korábban azt mondta, az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztás csak azt mutatja meg, hogy az ellenzéknek nincs egy erős és komolyan vehető ellenjelöltje.

A kampány ugyanakkor úgy tűnik, a végére kezd eldurvulni. A DK hivatalos bejelentést tesz a Civil Választási Bizottságnál választási csalás miatt, ugyanis többen felhívták a figyelmüket egy félrevezető tartalmú automata hívásra, amelyet egy 21-es körzetszámú számról indítottak. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hanganyagát is felhasználták.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kezd eldurvulni az ellenzéki előválasztás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tarlós István nyílt levele
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást