Nyitókép: Pixabay.com

Elhízás, elszegényedés, egészségmegőrzés: átfogó intézkedést sürget a WHO

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
2018. október 19. 14:10
Alkoholstratégiára és több ágazatot átfogó népegészségügyi programra van szükség Magyarországon - hangsúlyozta az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának igazgatója, a WHO hetvenedik évfordulója alkalmából megrendezett konferencián.

Alkoholstratégiát alakítana ki Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régióirodájának vezetője. Jakab Zsuzsanna az InfoRádiónak elmondta, az alkohol nagyon sok betegségnek és sok esetben az elhalálozásnak is kiváltó oka.

"A gyerekkori elhízás és általában az elhízás ellen nagyon sok a tennivaló. Az életmódi dolgok természetesen összefüggenek a szociális és környezetvédelmi kérdésekkel is, úgyhogy ezeket integráltan kell megközelítenünk, ezért lenne fontos, hogy Magyarországnak legyen egy átfogó, több szektorú népegészségügyi programja"

- hívta fel a figyelmet Jakab Zsuzsanna.

Ehhez a WHO minden segítséget megad a magyar kormánynak, amellyel folyamatosan tárgyalnak, egyeztetnek.

A napi egészségügyi ellátás lehetősége Magyarországon Jakab szerint adott, a megelőzéssel kapcsolatos kérdések területén azonban kevés a tett.

A WHO régióirodája jelenleg egy elszegényedéssel összefüggő kutatást végez, amely eredményeinek fényében ajánlásokat fogalmaz majd meg, amelyek majd átfogó stratégiához vezethetnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
WHO: átfogó nép-egészségügyi stratégia kell
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást