eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elindultak az EU-pénzek. Melyik mikor ér ide? Navracsics Tibor, Inforádió, Aréna

2023.11.28. 18:15
Milyen uniós pénzről született megállapodás a közelmúltban, mikor, milyen számlára, mennyi pénz jött, illetve jön? Melyik programokat kell figyelni, hogy ütemezni tudjuk a várható beérkező összegeket? Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Vidékfejlesztési Program (VEKOP) Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP+) - -ezekhez a pénzekhez kötöttek e bármilyen feltételt? Mi a Bizottság 2023 novemberei álláspontja a különböző EU-forrásokból teljesítendő kifizetésekről? Milyen területeken vannak jelenleg nyitott kérdések? Mi az Európai Parlament szerepe a Bizottság mozgásterének korlátozásában, a kifizetések blokkolásában? Szeretné-e lezárni a vitás ügyeket a Bizottság a 2024 júniusi EP-választásokig? Összekötik-e a kifizetések ügyét más ügyekkel, pl. az Ukrajnának nyújtott támogatásokkal?

Várható-e a közeljövőben megállapodás az oktatási-tudományos pénzekről az Erasmus+ és a Horizont Európa programok esetében ? Mikortól pályázhatnak a modellváltott egyetemek? Szabott-e bármilyen új feltéltelt a Bizottság, a korábbiak teljesítése után? Nevesítve van-e az Unió 2024 es költségvetésében minden Magyarországnak járó forrás?

Mik lesznek a január elsejétől létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium feladatai? Milyen feladatokat vesz át a Miniszterelnökségtől és a Belügyminisztériumtól? Mi marad a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségnél? Kik lesznek az új tárca államtitkárai? Kik jönnek át a feladatokkal együtt a másik két tárcától? MI lesz az újonnan létrejövő Nemzeti Fejlesztési Központ feladata és hatásköre?

Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós forrásokért felelős miniszter az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.11.28-án. A beszélgetőtárs Exterde Tibor. Podcast.

×
×
×