eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A borok jövője, a jövő borai. Rókusfalvy Pál, Inforádió, Aréna

2023.11.24. 18:28
Merre tart a világ bortermelése és mit keresnek a fogyasztók? Hol helyezkedik el a palettán a magyar bor? Milyen bort isznak a magyarok?
Megszűnik a közvetlenül a termelőtől vásárolt, eredetvédett és reprezentációs céllal adott borok utáni adózás - mit jelenthet ez a borászoknak? Szüret és újborok után milyen helyzetben készülnek a következő évre a bortermelők?
Miért csökken folyamatosan Magyarországon a szőlő termőterülete, miközben a szomszédos Ausztriában folyamatosan nő? Valóban olcsók a magyar borok? Egyáltalán: hol a helye a magyar bornak a világ borpiacán?
Miben segíthet a most elkészült bormarketing stratégia?
Mi lehet a fő cél - erősíteni a hazai borfogyasztás vagy inkább külföldön népszerűsíteni a magyar bort és támogatni a külpiacokra jutást? Hol lehet leginkább piaca a magyar bornak?
Hogyan változott világszerte és Magyarországon a borfogyasztás? Miért előzi a sör és a tömény is a bort?
Milyen változást hozhat, hogy az alacsonyabb alkoholtartalmú borok fogyasztása erősödik egyre inkább? Milyen az alkoholcsökkentettt bor? Népszerűek lehetnek-e Magyarországon is a borkoktélok? És hogyan fogadják mindezt a klasszikus nagyborokon ,,edződött,, borászok?
Miként lehet nyitni a fiatalok felé, amikor egyre idősebb a borfogyasztók köre?
Jönnek az alternatív csomagolású borok az üvegpalackok mellett vagy helyett? Mennyire fontos szempont a vevőknek a környezettudatosság a termelésben és a palackozásban? És milyen feladattal járhat mindez a termelőknek?

Rókusfalvy Pál a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában 2023.11.24-én.

×
×
×