eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mikor indul újra növekedésnek az ingatlanpiac? Takács Ernő, Inforádió, Aréna

2023.11.21. 18:15
Milyen évet zár 2023-ban az ingatlanpiac Magyarországon és Európában? Követi-e valamikor a hazai működőtőke-beruházásokat az ingatlanfejlesztések trendje is? Milyen értékű fejlesztések valósulnak meg az idén? Mi a helyzet az irodapiacon? Mi a home-office és a hibrid munkavégzés hatása az irodapiacra? Mekkora a túlkínálat a fővárosban? Várható-e funkcióváltás az alacsonyabb minőségi kategóriába tartozó irodaházak esetében? Hogyan állnak a lakóingatlan-beruházások, és milyen trendek jellemezték a használt lakóingatlanok piacát? Mennyit csökkent a hazai piac, és mi az európai visszaesés átlaga? Miért a lengyel piacon a legmagasabb, közel 70 százalékos a csökkenés volumene?

Milyen évet zár a hotelpiac, mennyit húzott a fővárosi hotelpiacon a beinduló beutazó turizmus, és hogyan teljesítettek a vidéki szállodák, amelyek inkább a hazai forgalomra építenek?

Mikor indulhat újra növekedésnek az ingatlanberuházások száma? Mennyire és mikor tudja a csúcsra járatott beruházás-ösztönzés magával húzni az ingatlanszektort? Hogyan változott az ipari ingatlanok és bérraktárak iránti kereslet vidéken és a fővárosban?

Hogyan pörgeti fel a szektort a jövőre várható gazdasági növekedés, a csökkenő infláció és a növekvő reálbérekből következő belső kereslet-növekedés? Milyen kamatszintek mellett indulhat be a lakóingatlanok piaca, és mennyit dob a lakóingatlanok iránti keresleten az új CSOK-konstrukció, azaz mikor jön el a lakáspiaci fordulat? Készen állnak-e az ingatlanfejlesztők a várhatóan növekvő keresletre?

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal (IFK) elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.11.21-én. Podcast.

×
×
×