eur:
389.32
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mikortól küldhetjük a számlákat Brüsszelnek? Mi lesz az Erasmussal? Navracsics Tibor Inforádió Aréna

2023.02.15. 18:15
Milyen jogszabályokat nyújt be a kormány az igazságszolgáltatási rendszer átalakítása, illetve az Erasmus-ügyben a közérdekű vagyonkezelő alapítványok ügyében? Mi lesz a az új szabály- és viszonyrendszer az Országos Bírói Tanács és az OBH között a beterjesztendő törvénymódosításokkal? Miben kap véleményezési és egyetértési jogot az OBT a bírói és kúriai kinevezések ügyében? Milyen jogalappal szól bele az EU Bizottság a magyar igazságszolgáltatási rendszer átalakításába, ha az igazságügy nemzeti hatáskör?
Hol tartanak most a felfüggesztett helyreállítási és újraépítési (RRF-) forrásokkal kapcsolatos jogállamisági feltételességi eljárási ügyek? Mikor kerül a megtett magyar lépések értékelése újra az ECOFIN-miniszteri tanácsa elé?
Milyen lépéseket kell tennünk és meddig az RRF-keret hitelrészének lehívásához? Milyen feltételek vonatkoznak a hitel-részre? Milyen fejlesztésekre kívánjuk lehívni a hitelt? Szabhat-e politikai feltételeket az EU Bizottság a hitel lehívásához? Hogyan áll a hétéves EU-költségvetés nem agrár-részeinek folyósítása?
Mi most az EU-álláspontja a határvédelem ügyében? Ad-e pénzügyi támogatást Brüsszel a határvédelemre? Hol húzódik a törésvonal az Unión belül a menekültkérdésben?
Mi lesz az Erasmus- és Horizont Európa pénzekkel? Elég-e az, hogy a miniszterek lemondanak a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumából? Mi pontosan az EU-elvárása?
Baki vagy szándékos provokáció az néhány európai és amerikai diplomáciai kijelentés, amely alap nélkül rótt fel valótlanságokat Magyarországnak?
Mi a területfejlesztési tevékenység fókusza a következő években? Budapest vagy/és a felzárkóztatandó régiók? A főváros a többi magyar régió, vagy a többi közép-európai fővárosi régió vetélytársa-e?
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, volt EU-biztos az InfoRádió Aréna című műsorában 2023.02.15-én. Podcast.

×
×
×