eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A keresztapák és az olasz maffia. Olasz szál az EP-botrányban. Szomráky Béla, InfoRádió, Aréna

2023.01.19. 18:15
Hogyan tudott 30 éven át bujkálni a rendőrség elől a szicíliai Cosa Nostra feje, akit most egy palermói kávézóban tartóztattak le a ristrettója elfogyasztása után? Miként tudta évtizedeken át irányítani különböző rejtekhelyekről a maffiacsoportokat, miközben hamis személyazonossággal többször műtéten, kórházi kezeléseken esett át?
Mit rejthet az előző keresztapa, a nagyhatalmú Toto Riina titkos jegyzetfüzete? Milyen ma a szervezett bűnözés dél-olaszországi társadalmi beágyazottsága? Érvényes-e még az omerta törvénye?
Mennyire erős a szicíliai Cosa Nostra és mi a helyzet a calabriai és a nápolyi maffiával?
Szelídült-e a szicíliai maffia az 1992-es véres merényletek óta? Mire is vállalkozott a meggyilkolt két vizsgálóbíró három évtizeddel ezelőtt? Beépülhetett-e a maffia az olaszországi pénzügyi körökbe és a politika felső régióiba? Hogyan működhet mindez 2023-ban?
Mik az olasz szálai az Európai Parlament korrupciós botrányának? Mi a köze a botrányba belebukott, letartóztatott Eva Kaili görög szocialista EP-képviselőnek a vádalkut kötő volt EP képviselő, Pier Antonio Panzeri olasz politikushoz?

Szomráky Béla, újságíró, italianista, Olaszország-szakértő az Inforádió Aréna c. műsorában, 2023.01.19-én. Podcast.

×
×
×