eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megállapodás az EU-val: Feltételekkel, de megnyílnak a források. Navracsics Tibor, Inforádió, Aréna

2022.12.13. 18:15
Miről és milyen döntést hozott december 12-én az Európai Unió államait képviselő Állandó Képviselők Tanácsa? Melyik szerződések aláírását hagyta jóvá Magyarország és az Unió között? Mik a jogi eljárás további fordulói? Mikor indulhat meg a programok finanszírozása? Mik az A és a B típusú ügyek, amelyek a végső döntést meghozó Miniszteri Tanács elé kerülnek? Mi az a 4 ügy, amelynek mindegyikében konszenzusra jutottak a tagállamok Állandó Képviselői, és amelyekre csak formális döntés várható? Milyen ügyekben született meg a megállapodás Magyarország és az Unió között, és mikor indulhat el a finanszírozás?
Miért fogadta el Magyarország mégis a globális miinimumadót? Vétózhatnak-e még a lengyelek? Tett-e engedményt Magyarország az Ukrajnának nyújtandó Uniós támogatás ügyében? Melyek a Magyar Nemzeti Helyreállítási Terv aláírásának következő lépései, és a Magyar Operatív Program elfogadásának lépései? Mi a Jogállamisági Feltételességi (kondicionalitási ) Eljárás 27 szupermérföldköve, amelyek a folyósítás újabb és újabb részleteihez szükségesek? Mikor szüntetheti meg a Bizottság 3 operatív program tekintetében a vártnál alacsonyabb, 55%-os kifizetési felfüggesztést is? Ki engedett többet a megszületett kompromisszumokhoz? Miért elégedett mindenki a megállodással? Mikor és milyen pályázatokat lehet kiírni a most elfogadott 2300 milliárd forint támogatási keret lehívására? Mikor dönt a kormány az RRF-csomagból még lehívható. 10 milliárd eurós hitelcsomag esetleges lehívásáról? Milyen dokumentáció szükséges a lehíváshoz, milyen terveket kell benyújtani? Mik a Bizottság elvárásai, és mik a szupermérföldkövek, és milyen ellenőrzési pontok szerepelnek a megállapodásokban?
Mi az igazán kínos az Európai Parlament korrupció miatt őrizetbe vett görög, szocialista alelnöke ügyében? Rontja-e az EP pozícióit a Bizottsággal és az Európai Tanáccsal folytatott intézményközi hatásköri vitákban a korrupciós ügy?
Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, korábbi EU-bi
×
×
×