Nyitókép: MTI/AP/CTK/Jaroslav Ozana

Meghalt az ostravai ámokfutó fejbe lőtt női áldozata a kórházban

Infostart / InfoRádió - Kiss Balázs (Pozsony)
2019. december 13. 20:59
Hétre emelkedett az ostravai egyetemi kórházban kedden történt lövöldözés áldozatainak száma, egy válságos állapotban lévő nő meghalt. Két sérült túl van az életveszélyen, és ismét megnyitott a kórház traumatológiai osztálya.

A hetedik áldozat fejlövést kapott, az orvosok kezdettől fogva azt mondták, hogy válságos az állapota. Egy másik súlyos sérültet már hazaengedtek, egy harmadik viszont továbbra is kórházi ápolásra szorul. Bár a traumatológiai osztály már működik, Jiří Havrlant, az egyetemi kórház igazgatója azt közölte, hogy az orvosnők és egy orvos, valamint néhány nővér még otthon vannak, és

pszichológus segíti őket a történtek feldolgozásában.

A nyomozás azonban még tovább fog tartani, közölte a cseh televízió műsorában Tomáš Kužel, a Morva-Sziléziai Kerület rendőrparancsnoka. „Arra törekszünk, hogy ellenőrizzük a támadás egyes motívumainak valóságát, és ez hatalmas munka” – fogalmazott a parancsnok. Jan Švejdar országos rendőrparancsnok a rendőrök munkájáról rendkívül elismerően nyilatkozott. „Ma már elmondható, hogy bravúros munkát végeztek az ostravai tragédiánál” – emelte ki.

Az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában kedd reggel történt ámokfutásban hat ember a helyszínen meghalt, hárman sérüléseket szenvedtek. A gyilkos, egy 42 éves férfi, aki a lövöldözés után elmenekült, és édesanyjának elmondta, mit cselekedett. A nő felhívta a rendőrséget, és bejelentette fia tettét, de mielőtt a rendőrök elfoghatták volna, az elkövető magával is végzett.

A férfi tettének indítéka továbbra is ismeretlen.

A támadásban meggyilkoltak és sérültek hozzátartozói részére nyilvános gyűjtést szerveztek. A város, a kerület önkormányzata és a kormány pedig 100 ezer koronával támogatja az elhunytak családját és 50 ezerrel a sérülteket. Az áldozatok emlékére kedden délben egész Csehországban két perc és húsz másodpercre megszólalnak a szirénák.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
191213 KUL1 1340 Meghalt a kórházban az ostravai lövöldözés súlyos sérültje KIS
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást