Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bronzérmes a téli olimpián a magyar vegyesváltó

Infostart
2022. február 5. 14:43
Újrarajtoltatás, videózás, rettenetesen izgalmas körülmények között dőlt el a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaérem sorsa a pekingi téli olimpián.

Parádés elődöntős futama után nem változtatott a magyar szakvezetés a döntő előtt, a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállításban vágott neki Magyarország a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya verseny vegyes váltó fináléja előtt - Kanada, Kína és Olaszország ellenfeleként.

Jászapáti Petra kezdett, rögvest egy ütközés történt - magyar részvétellel, de az olasz versenyző lökte Jászapáti elő a kanadait -, emiatt új rajt következett, gyors korcsolya-ellenőrzés és szerviz után.

Az első két embernél a negyedik helyen haladt a négyes, Liuék behozták a harmadik, majd a második helyre a csapatat, de egy kanadai-magyar összeérésnél Jászapáti Petra kibillent és esett, ami miatt videózás kezdődött a futam után - magyar negyedik helyes befutás után.

Ekkor már biztos volt, hogy Kína aranyérmes - amely két kizárásnak köszönhetően lehetett egyáltalán a fináléban -, Olaszország pedig a második helyen végez.

A videózást követően eldőlt:

Magyarország bronzérmes,

Kanada kizárása után.

A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.