Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Barnabás súlyos sérülése után is játszani akart

Infostart
2024. június 25. 11:36
Nagyon letörte a Ferencváros csatárát, hogy meg kell műteni. Várhatóan szerdán hagyhatja majd el a stuttgarti kórházat.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a vasárnapi, sorsdöntő magyar–skót Eb-csoportmérkőzés 68. percében Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga Barnabás arcát, aki a földre zuhant és mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A Ferencváros csatárát hétfő délután műtötték meg Stuttgartban, az operáció sikeres volt. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint várhatóan szerdán hagyhatja majd el a kórházat. Barátnője azt nyilatkozta a FradiMédiának, hogy Varga Barnabás a körülményekhez képest jól van, és hálásan köszöni a sok együttérző üzenetet, támogatást a szurkolóknak.

A tizennégyszeres magyar válogatott futballistára vélhetően hosszú kihagyás vár, de a vaol.hu beszámolója szerint vasárnap este még abban a hitben volt, hogy

ha Marco Rossi csapata továbbjut, maszkban játszik majd az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A műtét híre természetesen nagyon letörte a csatárt.

A portál azt írja: a magyar–skót meccsen sok szentpéterfai drukker is ott volt a stuttgarti MHP Arénában, tőlük kérte el Dárdai Márton a szentpéterfai futballcsapat szurkolói sálját, amit Varga Barnabás 19-es mezével feltartva üzentek a válogatott tagjai csapattársuknak, kitartást és jobbulást kívánva. A magyar bajnok és kétszeres gólkirály csatár a Vas vármegyei községben nőtt fel.

Mint ismert, a francia válogatott támadójának, Kylian Mbappénak eltört az orra az Ausztria elleni Eb-csoportmeccsen, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. Bár a PSG-től a Real Madridhoz szerződő világsztár kihagyta a hollandok elleni csoportrangadót, újra edz, és maszkban visszatérhet a pályára – akár már a keddi, lengyelek elleni találkozón is. Igaz, eredeti szándékával ellentétben nem viselhet egyedi, több színben pompázó maszkot, mert az UEFA szabályzata csak egyszínű védőfelszerelés viselését engedélyezi.