Nyitókép: facebook.com/orbanviktor/

Orbán Viktor nem lesz ott a német–magyaron

Infostart
2021. június 23. 09:39
A magyarok első két Eb-meccsén a helyszínen, a Puskás Arénában drukkolt a kormányfő.

A magyar miniszterelnök lemondta németországi utazását, így nem lesz ott a müncheni stadionban a magyar labdarúgó-válogatott harmadik csoportmérkőzésén – írja a német dpa hírügynökség. Hivatalos információt egyelőre nem közöltek az ügyben.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a 24.hu-val azt közölte, hogy "Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek."

A Politico szerint Orbán Viktor szerda este Giorgia Melonival, a Olasz Testvérek párt elnökével vacsorázik Brüsszelben. A Magyar Nemzet is arról írt, hogy a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik az EU-csúcsra, és onnan szurkol majd a magyar válogatottnak.

Orbán Viktor a két budapesti találkozót a helyszínen nézte.

A szerda esti német-magyar Eb-meccs felvezetésében a csapatok formája és a továbbjutási esélyek mellett a melegjogok melletti kiállásról is sok szó volt, a múlt héten elfogadott magyarországi pedofilellenes törvény nyomán, az ugyanis bírálói szerint összemossa az LMBT-közösség tagjait a pedofil bűnelkövetőkkel. Az ügyről kérdezték Marco Rossi szövetség kapitány és Gulácsi Péter véleményét is. Németországban többen kezdeményezték, hogy a müncheni stadion kapjon szivárványszínű kivilágítást, de ezt az UEFA nem engedélyezte. Ezek után több más németországi stadion borult ilyen színekbe. Válaszul itthon több stadion nemzeti színű kivilágítást kap szerda estére.