Nyitókép: Alex Nicodim/Getty Images

Nem szívelte az ír kapitány a magyar szurkolók viselkedését

Infostart
2021. június 9. 07:39
Stephen Kelly szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi is reagált az eset kapcsán.

Stephen Kelly elégedett volt a Magyarország elleni 0–0-s döntetlennel kedden este – írja a csakfoci.hu. „Kemény mérkőzés volt, tudtuk, hogy a magyar ellenfél olyan, amely megnyerte a NL csoportját, kijutott az Eb-re. Jó teljesítményt nyújtottunk, nem játszottunk tökéletesen, nem voltunk kompaktak, jól védekeztünk, veszélyesek voltunk ellentámadásokból” – fogalmazott az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember – írországi, online feltett kérdésre válaszolva – kitért a kezdősípszó előtti jelenetre is: az írek letérdeltek a kezdés előtt a rasszizmus és a feketék elnyomása ellen tiltakozva, a mieink viszont nem (mint ismeretes, a magyar válogatott tagjai az Eb-n sem választják a demonstrációnak ezt a módját), a „respect”, azaz tisztelet feliratra mutattak inkább a játékosaink a mezükön. A nézőtérről füttyszó is hallatszott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk.

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét.

A színes bőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd” – mondta Stephen Kelly.

Marco Rossi az eset kapcsán úgy reagált: „mi mindig kifejeztük a tiszteletünket minden módon, az Eb-n is maximális tisztelettel fogunk majd viszonyulni mindenki felé. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy megítéljem a szurkolók viselkedését. […] A szurkolóinktól rengeteg segítséget kaptunk, és bízom benne, ez így lesz a folytatásban is.”

"Kemény mérkőzés volt, amelyen öröm volt újra nézők előtt játszani. Összességében elégedett vagyok a csapattal, remekül védekeztünk, de talán jobban kihasználhattuk volna a lehetőségeink" - idézi az MTI Stephen Kennyt. Azt írják, a csatár Adam Idahhal egyetemben rendkívül csalódottan beszélt arról, hogy a magyar közönség kifütyülte, amikor a mérkőzés előtt az ír csapat letérdelt a rasszizmus elleni küzdelem jegyében.

"Komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, a befejezéseknél látszott, hogy hiányzik a minőség, de az adott poszton a legjobbjainkra nem számíthatunk" - mondta a magyarok olasz szakvezetője, aki hangsúlyozta, az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól, méghozzá arra, amit a ciprusi és az ír válogatott alkalmazott a magyarok ellen, azaz kontrajátékra kell majd alapozni.

"De nincs bennem aggodalom" – tette hozzá.

Rossi megemlítette, hogy Gazdag Dániel térdproblémával bajlódik, ezért nem szerepeltette egyik felkészülési mérkőzésen sem, de reményei szerint már a portugálok elleni első Eb-meccsen számíthat rá.