Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Piros Zsombor: akkor vagyok igazán bravúros, ha csapatban, hazai pályán játszhatok

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. február 2. 06:35
A teniszező hat éve győzött a juniorok között az Australian Openen, tavaly pedig egy sérülés állította meg az előrelépését, pedig már közeledett a legjobb százhoz a világranglistán. Bízik abban, hogy péntektől a franciák elleni Davis Kupa-meccsen sokat hozzá tud tenni a magyar válogatott szerepléséhez.

"Jó formában vagyok, nem életem legjobb formájában, amit mutatnak az előző challenger versenyek. Fizikálisan, mentálisan nagyon jó állapotban vagyok, nagyon sok meccset tudnék játszani" – mondta az InfoRádióban Piros Zsombor teniszező.

Mint mondta, az elmúlt időben volt "egy kis gubanc": az új ütői 15 grammal nehezebbek voltak egy gyári hiba miatt, és vissza kellett térnie a régi ütőkre, ami összezavarta. Így is majdnem sikerült feljutnia a főtáblára Ausztráliában, de a vereség "nagy érvágás volt lelkileg". Két jó játékost győzött le, a harmadikra rágörcsölt, így a fiatal kínai "leirányította" a pályáról. Megjegyezte: örül annak, hogy nem a fáradtság miatt kapott ki, mert azt nehezebb lelkileg feldolgozni.

A hazai rendezésű Davis-kupa-összecsapáson a magyar szurkolók jelenléte rengeteget ad a teniszezőnek, itthon több esélye van a csapatnak, mintha idegenben játszana. A közönség már több meccsen is kihúzta őt a mély gödörből. A teniszező örül annak, hogy végre csapatban játszhat, mert akkor mindenki együtt van, akár a focisták. Úgy véli, a csapat jelenléte áll a bravúros eredményeinek hátterében, így ha egyszer jobb játékos lesz, szeretne egy stábot, "mert ez óriás plusz".

Piros Zsombor kifejtette:

a folytatásban az a célja, hogy a párizsi Roland Garrosra főtáblás legyen, és bekerüljön a top 100-ba.

Bár sokan nem tartják reálisnak, hogy a jelenleg 170. helyen lévő teniszező célja valóra váljon, bár már volt a top 130-ban, ám, ha akkor nem sérül meg, most a 110-120 között lehetne. "Kiemelt szeretnék lenni a selejtezőben, ha nem jön össze a főtábla. A Roland Garroson nagyon jól játszottam tavaly, és én úgy érzem, ez a Grand Slam áttörés lehet nekem" – jelentette ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
PPiros Zsombor: akkor vagyok igazán bravúros, ha csapatban, hazai pályán játszhatok
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást