Nyitókép: appledesign/Getty Images

Katari futball-vb: doppingvétség miatt marad ki egy játékos

Infostart / MTI
2022. november 13. 18:37
Fahad al-Muvallad kikerült a világbajnokságra készülő szaúdi labdarúgó-válogatott keretéből.

A közel-keleti ország sportági szövetségének közlése szerint "elővigyázatosságból" született meg ez a döntés, mivel a támadó korábban vétett a doppingszabályok ellen és ügye még nem zárult le véglegesen. A szervezet további részletet nem közölt, csupán azt írta, hogy Hervé Renard szövetségi kapitány al-Muvallad helyére klubtársát, az ugyancsak a rijádi al-Sababban játszó Navaf al-Abedet hívta be a keretbe.

Fahad al-Muvalladot a szaúdi doppingellenes szervezet márciustól számítva másfél évre eltiltotta, mert szervezetében anabolikus szteroidok elfedésére alkalmas vízhajtóra, furoszemidre bukkantak. Később a büntetést egy szaúdi bíróság csökkentette, így a csatár elvileg részt vehetett volna a jövő vasárnap kezdődő vb-n, de mivel az ügyben fellebbezés futott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), a szaúdi futballszövetség nem akart kockáztatni.

A szaúdi válogatott a C csoportban november 22-én kezdi vb-szereplését az argentinok ellen. A kvartettnek még Mexikó és Lengyelország a tagja.