Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Új kapus után nézhet Gulácsi sérülése után a Leipzig, már van egy név is

Infostart / MTI
2022. október 8. 06:55
Marco Rose vezetőedző nyilatkozott az ügyben.

Mint arról az Infostart is beszámolt, vasárnap Innsbruckban operálják meg Gulácsi Pétert, aki szerdán az RB Leipzig-Celtic (3-1) labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. Szombaton utazik el, és az operáció után néhány napig még Innsbruckban marad, mielőtt visszatér Lipcsébe. Gulácsi Péternek a jobb térdében szakadt el az elülső keresztszalag, hosszú, 8-10 hónapos kihagyás vár rá.

Marco Rose vezetőedző (képünkön) pénteken azt mondta: lehet, hogy új kapus után kell nézniük, mert Gulácsi hosszú időre dőlt ki.

"Nem fogjuk elsietni a dolgokat. Olyasvalakinek kell lennie, aki ide illik, aki itt akar lenni, aki ismeri és érti a szerepét" - tette hozzá Rose, aki megdicsérte a Gulácsi helyére a Celtic ellen beállt Janis Blaswichot.

"Janis bejött, és kiváló munkát végzett" - jegyezte meg. A tréner szerint a csapatnak valaki másra,

egy tapasztaltabb cserekapusra lenne szüksége, mint a sorban következő 18 éves Jonas Nickisch.

Sajtóinformációk szerint a lipcseiek egyik kiszemeltje a 32 esztendős norvég Örjan Nyland, aki nyáron távozott az angol Readingtől, és azóta szabadon igazolható. A 39-szeres válogatott hálóőr 2015 és 208 között már védett a Bundesliga első, illetve másodosztályában érdekelt Ingolstadtban.