Nyitókép: MTI/EPA/Mario Cruz

Erre lehet számítani Cristiano Ronaldótól az első meccsén

Infostart
2021. szeptember 10. 21:25
A tervek szerint Cristiano Ronaldo helyet kap a Manchester United csapatában szombat délután, a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésen.

A kedd óta a kerettel – eleinte a vb-selejtezőkön nem szereplő játékosokkal – edző Cristiano Ronaldo a Manchester Evening szerint közölte Ole Gunnar Solskjaerrel, hogy akár a kezdő tizenegyben szerepeljen a korábbi Man United-csillag, Steve Bruce csapata ellen.

A portugál szupersztár lassan tizenkilenc éve, 2002. szeptember 29-én, a Bölöni László által irányított Sporting CP-ben játszott először élvonalbeli mérkőzést, a Sporting Braga ellen, idegenben. Még aligha neki kellett volna megnyerni a meccset, nem is sikerült jól, a házigazdák 4-2-re nyertek.

A Manchester Unitedben már jobban sikerült a bemutatkozás, 2003. augusztus 16-án, az Old Traffordon, 4-0-ra nyertek a Vörös Ördögök a Bolton Wanderers ellen. Sir Alex Ferguson csapatában a már akkor is a hetes mezt viselő Ronaldo a három csereként beszálló egyike volt, Diego Forlán és a kameruni Éric Daniel Djemba-Djemba társaságában. Az uruguayi csatár egyébként a mostani menedzsert, Ole Gunnar Solskajert váltotta, hat perccel későbben, mint az ifjú portugál szélső beállt volna, így ők ketten már akkor játszottak együtt.

A Manchester United az alábbi kezdő tizeneggyel szerepelt: Howard – Phil Neville, Ferdinand, Fortune, Silvestre – Keane, Scholes, Butt, Giggs – Van Nistelrooy, Solskjaer. A gólokat Ryan Giggs (2), Paul Scholes és Ruud van Nistelrroy szerezte.

A Real Madridban, a La Ligában, 2009. augusztus 29-én, a Deportivo La Coruna ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be, tizenegyesből ő szerezte csapata egyik gólját. Manuel Pellegrini az Iker Casillas – Arbeloa, Raúl Albiol, Garay, Marcelo – Xabi Alonso, Kaká, Lassana Diarra – Raúl, Benzema, Cristiano Ronaldo tizenegyet választotta, a 62. perctől tíz percenként cserélt, beállt Granero, Gonzalo Higuaín és Guti is. Ronaldo természetesen végigjátszotta a mérkőzést, büntetője 2-1-es előnyhöz juttatta csapatát a 30. percben.

A legutóbbi klubváltást követő bemutatkozást – vélhetően még egy napig – a Juventus 2018. augusztus 18-i, idegenbeli bajnoki mérkőzése jelentette, a Serie A 2018–2019-es nyitó fordulójában. A Juve 3-2-re nyert Veronában, a Chievo ellen.

Massimiliano Allegri együttese egyáltalán nem nyert könnyen, de – ahogyan Ronaldo minden, légiósként töltött bajnoki debütálásán – nyerni tudott. A győztes gólt Federico Bernardeschi a 93. percben szerezte meg. A bajnoki címvédő a Szczesny – Joao Cancelo, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Khedira, Pjanic – Cristiano Ronaldo, Dybala, Douglas Costa tizeneggyel kezdett, csereként beállt Bernardeschi, Mandzukic és Emre Can is.