Nyitókép: Twitter/UEFA EURO 2020

Hiába hívta a Lipcse, Szoboszlai Dominik maradni akar és marad is a válogatottnál

Infostart
2021. szeptember 6. 13:10
A Leipzig hazarendelte magyarjait, de a középpályás saját kérésére marad a válogatottnál. Szalai Ádám szereplése kérdéses Andorra ellen, bár újabb negatív tesztet produkált.

Eddig nem a tervek szerint alakulnak a magyar labdarúgó-válogatott szeptemberi vb-selejtezői, az angolok ellen nem volt esély a bravúrra, Albániában pedig nem sikerült javítani, és az 1–0-s vereséggel a negyedik helyre csúszott vissza a csoportban – idézi föl cikkében a 24.hu, azzal együtt, hogy öt meccs még hátra van, és szerdán Andorra ellen a csapat megszakíthatja hatmeccses nyeretlenségi sorozatát.

A lap hozzáteszi: az albánok elleni meccs utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, a válogatott három lipcsei légiósa, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik visszatér a klubhoz, így egyikük sem játszhat Andorra ellen.

Hétfő déltájt jött a fordulat: Szoboszlai Dominik kérte a lipcsei klubvezetést, hogy hadd maradjon a válogatottnál, klubja pedig rábólintott erre.

Az RB Leipzig másik két magyarja viszont visszautazott, maradniuk értelmetlen is lett volna, hiszen Willi Orbán sárga lapjai miatt nem léphetne pályára, míg Gulácsi Péter Albánia ellen fejsérülést szenvedett.