Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Lewis Hamiltont nem lehet kétszer ugyanazzal meglepni

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. március 29. 21:10
Eltérően megítélt pályaelhagyásokról, sok előzésről, meglepő vezetői hibákról és egy kemény Hamilton–Verstappen-csatáról is szólt a Forma–1-es idénynyitó Bahreini Nagydíj.

Az idén is Red Bull–Mercedes-csatát láthatunk majd, a középmezőny viszont elképesztően szoros – mondta Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője az InfoRádióban. Ide sorolja a McLarent, a Ferrarit, az AlphaTaurit, az Aston Martint, az Alfa Romeót, és az Alpine-et, míg a mezőny végén a Williams és a Haas különmeccset játszik "a bennmaradásért".

A világbajnoki címért várhatóan a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton és a Red Bull holland fiatalja, Max Verstappen lehet versenyben, ezúttal a britet a szerencse és riválisa pályaelhagyása is segítette. Vita volt a manőverről, mert a verseny során korábban Hamilton is elhagyta a pálya vonalát, de Verstappen éppen ellenfele előzésekor szerzett így jogosulatlan előnyt a versenybírók szerint.

"Verstappen pályaelhagyása annyiban más, hogy előnyre tett szert vele. Sportszerűen újra maga elé engedte ellenfelét, abban bízva, hogy vissza tudja előzni.

A hétszeres világbajnokot azonban kétszer nem lehet így meglepni"

– mondta a szakértő.

A korábbi bajnokok közül a négyszeres világbajnok német Sebastan Vettel hibát hibára halmozott új autójában, az Aston Martinban, a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso pedig egy banális ok miatt búcsúzott.

"Egy szendvics eldobott csomagolása került be autója fékcsatornájába, eltömítette, és az indokoltnál magasabb hő keletkezett, ezért biztonsági okokból kihívta a csapata, pedig szépen ment, jól rajtolt, a középmezőnyben harcolt" – mondta Vámosi Péter, hozzátéve, hogy nagyon mozgalmas lesz a középmezőny, és örömteli, hogy a tavaly gyengélkedő Ferrari oda tudta tenni magát.

"Ez a rajongóknak is biztató, a téli szünetben sikerült a fiatalok fejébe verni, hogy itt csapatmunkáról van szó" – mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lewis Hamiltont nem lehet kétszer ugyanazzal meglepni – Vámosi Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást