Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Üzent a szurkolóknak az MLSZ, szigorítások jöhetnek

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2020. augusztus 26. 16:53
Nem kizárt, hogy nézői korlátozásokat vezetnek be az NB I-es mérkőzéseken, az viszont biztos, hogy a válogatott jövő heti két mérkőzése zárt kapus lesz.

Továbbra is szigorú előírások vannak érvényben a magyar labdarúgó-bajnoki mérkőzések megrendezésére, egyelőre a szurkolók a stadionok kapacitásának megfelelő számban mehetnek meccsre - közölte az InfoRádióban Sipos Jenő, Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

"Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzet alakulását, kapcsolatban vagyunk a hatóságokkal, figyelembe vesszük, illetve alkalmazzuk az ajánlásokat is" - jelentette ki.

Az MLSZ vezetése döntéseket is hozott az elmúlt időszakban a járvánnyal kapcsolatban úgy, hogy előtte egyeztetett az élvonalbeli klubok vezetőivel. Ezek legfontosabb tartalma, hogy

minden bajnoki mérkőzés előtt a játékosokon és a stábtagokon - legfeljebb 72 órával - tesztet kell végezni, és csak azok lehetnek a pálya környezetében, akik eredménye negatív.

"Továbbá járványügyi felelőst kell kinevezni a kluboknál, aki koordinálja a járványügyi intézkedéseket, nyilvántartásokat vezet a teszteléssel és az intézkedésekkel összefüggésben, és kapcsolatban van a járványügyi hatósággal. Fontos továbbá, hogy sportzónát kell kijelölni a stadionon belül, ebbe pedig csak engedéllyel lehet belépni" - sorolta Sipos Jenő.

Jelezte, hogy ha durvul a járványhelyzet, lehetnek intézkedések a "nézőtéri zóna kialakításában", illetve szóba kerülhet az öt csere bevezetésének lehetősége is a pályán tartózkodók körében.

A nézőszámot tekintve nincsenek megkötések, de a hatósági döntések ebbe beleszólhatnak.

A bajnokság - mint Sipos Jenő megjegyezte - zavartalanul folytatódhat tehát, de "a járvány azért érezteti hatását, volt már ennek jele a magyar klubcsapatok életében is", de "van egy menetrend", amihez próbálnak alkalmazkodni - a szövetség és a klubok is.

Török és orosz meccs

Időközben kiderült, a jövő héten két mérkőzésen is pályára lép a magyar labdarúgó-válogatott, csütörtökön Törökországban, pár nappal később, vasárnap itthon, Oroszország ellen szerepel majd Nemzetek Ligája-mérkőzésen, de ezeken a mérkőzéseken drukkerek nem lehetnek.

Erre készülve a teljes stábot folyamatosan tesztelik, és betartanak mindent, amit az adott országok szabályai megkövetelnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Koronavírus és magyar futballszurkolók - Sipos Jenő
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást