Nyitókép: MTI/EPA/Ciro Fusco

Kezdenek kimerészkedni a karanténből a világhírű futballisták

Infostart
2020. március 20. 16:38
Mikel Arteta, a brit futball első híres szereplője, akit megfertőzött a koronavírus, jobban van. Sőt, sokkal jobban.

Az Arsenal közleményben tudatta, hogy a spanyol edző jobban érzi magát, s ezzel együtt a stáb egy része visszatért az edzőbázisra. Miután Artetánál megállapították a fertőzést, elővigyázatosságból bezárt a London Colney and Hale End edzőközpontot.

Arteta immár rendszeres kapcsolatban van a játékosaival és a stábtagjaival, azokkal is – természetesen nem személyesen – akik még önkaranténben vannak.

A Juventus játékosai közül ketten, Daniele Rugani és a világbajnok Blaise Matuidi fertőződőtt meg a vírussal. A társak közül Cristiano Ronaldo továbbra is Madeira szigetén van, a napokban kisebb földrengés rázta meg a szigetet (erőssége nagyjából 3,5-es volt a Richter skálán), az epicentruma Funchaltól néhány tízkilométernyire volt. Enyhe rezgéseket még az anyaországban is éreztek. A futballsztár jól van, ápolja édesanyját, aki nemrégiben sztrókot kapott.

CR7 klub- és csatártársa, Gonzalo Higuaín hazatért Argentínába. Korábban ő is karanténben volt, de engedélyt kapott a Juventusból a hazautazásra, miután negatív lett a tesztje. „Pipita” beteg édesanyjához kívánt mindenképpen hazamenni. Nem volt egyszerű az útja, mivel Olaszországból minden Argentínába induló járatot leállítottak. A futballsztár egy magángéppel átrepült Franciaországba, majd onnan Spanyolországba, ahol talált Buenos Aíresbe induló járatot. A Juve játékosai közül Sami Khedira és Miralem Pjanić is hazatért Torinóból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!