Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra együtt edz nyolc olimpiai aranyérem két tulajdonosa

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. november 24. 19:11
Elkezdte a szárazföldi edzéseket a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella, aki nemrégiben a Honvédtól az Újpesthez szerződött. A sportoló az InfoRádiónak elmondta: jelenleg Kozák Danutával és Lucz Dórával együtt készül az új szezonra.

Letette már a lapátot és szárazföldi edzésre váltott Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki a Honvédot elhagyva már az Újpest sportolója - hasonlóan az ötszörös ötkarikás első Kozák Danutához, illetve Lucz Dórához.

"Három hónap szárazföldi edzés várható. Kicsi boldogság nekem, hogy úszás is lesz majd" - mondta az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában Szabó Gabriella, aki szerencsésnek tartja magát, mert a kiegészítő sportokat - például a futást és a konditermi edzést is - nagyon szereti, bár imádja a kajakozást, így nem tudja megunni, "felüdülés" számára tehát a tél.

A három hónap elteltével meleg égövi edzőtábor következik Amerikában, majd jöhetnek a hazai válogatóversenyek a 2020-as tokiói olimpiára.

Arról, hogy egyedül vagy csapatban szeret-e edzeni, azt mondta, mindent kipróbált már, jelenleg háromfős csapatban edz Kozák Danutával és Lucz Dórával.

"Kiváló ellenfelek, és hát

a világ legjobb kajakosával dolgozhatok együtt, ez óriási lendületet ad az edzéseken"

- méltatta Kozák Danutát egykori párospartnere. "Meglátjuk, ez mire lesz elég" - tette hozzá. Kettejük közös munkájára egyébként az "olajozott" jelzőt ragasztotta, mivel hasonló a fizikai felépítésük.

Edzéseiket egyébként a két bajnok edzője, Somogyi Béla és Tóth László közösen vezeti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Gabriella újra Kozák Danutával készül
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást