Nyitókép: MTI/Komka Péter

Faragó Tamás szerint három dolog hiányzott a Märcz-csapat vb-döntőbe jutásához

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. július 25. 16:44
A mentális kondíció hiánya is okozhatta a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország elleni elődöntős vereségét a koreai vizes-vb pólótornáján - vélekedett Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

Nem nehéz kitalálni Faragó Tamás szerint, hogy mi lehetett a probléma a 12-10-re végződött olasz-magyar vízilabda-vb-elődöntőn. "Aki látta a mérkőzést, tudja, hogy magabiztos vezetés után 5-1-re vesztettük el a második negyedet, aztán már csak futottunk az eredmény után, az olaszok közben eléggé pontosan játszottak" - mondta az InfoRádióban az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás.

Szerinte nagyon erős taktikai harc folyt, de ebben a lassú, taktikus játékban a kiemelkedő egyéni teljesítmény, az akciógólok és a kapusbravúrok hiánya befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, annak ellenére is, hogy a csereként beállt Vogel Soma "elég jól védett".

Magáról a fordulat okáról ő sem tud semmit.

"Mindig arról beszélünk, hogy a kondíció az valami fizikai dolog, közben

megfeledkezünk a legfontosabbról, a mentális kondícióról. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ha elfogy a levegő, akkor is ugyanúgy tudok gondolkodni; az igazi tudás az, amikor az az ösztön szintjére emelkedik.

Valószínűleg nem találtuk a helyes utat" - fejtegette Faragó.

A szombati bronzmérkőzésről elöljáróban elmondta, reméli, hogy túlteszik magukat a fiúk a csalódáson, nem lesz könnyű. "Dicséret illeti őket, hisz mégis a négy közé kerültünk, és örülni fogunk a bronzéremnek is" - hangsúlyozta.

Varga Dénes hiánya szerinte is meglátszott a válogatotton, a góljai, a taktikai húzásai és az általános tudása is hiányzott.

A bronzmeccsre szombat délelőtt 10 órakor kerül sor Horvátország ellen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás értékeli az olasz-magyart
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást