Nyitókép: VALDRIN XHEMAJ

Wéber Gábor: nincs favorit a vb-csatában

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. augusztus 28. 20:34
Bár a Ferrari az elmúlt hetekben szinte minden pályán erősebbnek tűnt a Mercedesnél, még mindig Lewis Hamilton vezeti a Formula-1-es világbajnokságot 17 pontos előnnyel a Belga Nagydíjon győztes Sebastian Vettel előtt.

Akármennyire is acélosabb az utóbbi időben a Ferrari, az évben több olyan verseny is volt, amit illett volna megnyerniük, mégsem sikerült, tehát nincs lefutva a vb, és nagyon nyitott a verseny - hangsúlyozta Wéber Gábor szakkommentátor az InfoRádió Célegyenes című műsorában.

"Nem tekintem Sebastian Vettelt esélyesnek. Ez a 17 pont viszont még pont annyi, amit le kell dolgozni, és ha le is dolgozzák a következő versenyen, akkor az azt követő versenyek nagyon kemények lesznek.

Elég egy technikai hiba, egy rossz ütközés, egy rontás a boxban, bármi amivel nem számolnak, és kapásból 25 pontos hátrányba lehet kerülni. Nagyon messze van még a vb a Ferrarinak,

és Vettelnek, és messze nem úszott el még Hamiltonnak sem" - vélekedett Wéber Gábor.

Másodhegedűsök versengése

A szakkommentátor szerint a vb végkimenetelében nagy szerepe lehet két finn versenyzőnek, Kimi Raikkönennek és Valtteri Bottasnak, akik egyértelműen másodhegedűs szerepbe kerültek idén.

"Az embernek nem feltétlenül saját magáért kell versenyeznie, hanem a csapattársáért. De profi pilóták, és tudják, hogy ez is benne van a pakliban, ezt meg kell tenni.

A Hamilton-Vettel versenyfutásnak komoly tényezője lesz a két finn, hogy ki mennyire tud a saját csapattársának segíteni, és pontokat rabolni az ellenféltől"

- tette hozzá. Mint mondta, egy jó Raikkönen szereplés minden egyes hétvégén plusz három pontot hozhat Vettel konyhájára, és értékes pontokat szerezhetnek, vagy veszíthetnek majd még a másodhegedűsök.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Wéber Gábor: nincs favorit a vb-csatában
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást