Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Nikolicsról és Lanzafaméról is beszélt az új kapitány

Infostart
2018. június 21. 06:55
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya el akarja érni: a magyar futballszurkoló ne csak a múltra, hanem a jelenre is büszke lehessen.

Kimondhatatlanul boldognak tartja magát Marco Rossi, de érzi a hatalmas nyomást egy olyan szurkolótábor, egy olyan ország részéről, amelynek fantasztikus futballhagyományai vannak, és amely vissza akar jutni oda, ahol egykor volt. A válogatott új szövetségi kapitánya erről a Magyar Időknek adott interjúban beszélt.

"Leülök azokkal a játékosokkal, akik istenigazából motiváltak és szívvel-lélekkel bele akarnak állni a feladatba.

Mert az igaz, hogy úgy ismerem a magyar futballt, mint a tenyeremet, de ezekre a beszélgetésekre még­iscsak szükség van. Ami engem illet, én napi 24 órában leszek kapitány, ide­költözöm Budapestre, végre eljön a feleségem, Mariella is Pozzuoliból" - mondta.

Visszahozná a válogatottba Nikolics Nemanját is. Marco Rossi kiemelte, tisztázni akarja a Chicago Fire játékosával, hogy miért mondta le a válogatottságot és hogy fennállnak-e még ezek az okok.

Az 53 éves olasz edző kitért Davide Lanzafaméra is. Mint mondta, a Budapest Honvéd játékosa az egyik kedvence, de aligha jöhet számításba a válogatottban. "Körül kell nézni Európában és összegyűjteni azokat a tehetséges, fiatal labdarúgókat, akiknek vannak magyarok a felmenői között. Davidének nincsenek."

Rossi hangsúlyozta: azt garantálja, hogy szívvel-lélekkel a válogatottért fog dolgozni.

"Nekem minden gondolatomat ki fogja tölteni a válogatott, sőt már régóta kitölti.

Amikor ébren vagyok, és amikor álmodom. Mert ez a szenvedélyem" - tette hozzá.

Marco Rossi szerződése a 2020-as - részben magyar rendezésű - Európa-bajnokságig szól, a válogatott élén a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be. Az MLSZ kedden jelentette be, hogy meneszti Georges Leekenst.