Gyulay Zsolt: lehetnek meglepetések

Infostart
2017. július 28. 17:33
Idén csaknem egy hetet a Hungaroringen tölt a Formula-1 mezőnye, hiszen a Magyar Nagydíj után kollektív tesztet rendeznek majd a mogyoródi pályán. Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak jelezte, hogy a futamhétvége népszerűségére egyáltalán nem hat negatívan az, hogy egy időben van a vizes világbajnoksággal.

„Mindenféleképpen rekord-közeli látogatószámra számítunk. Most gyakorlatilag 30 százalékkal több az eladás, mint tavaly” - közölte Gyulay Zsolt.

„Az, hogy a kettő ugyanarra a hétvégére esik, mindenféleképpen jó, a két rendezvény ugyanis erősíti egymást. Látszik, hogy tele van a város turistákkal”

- véli a Hungaroring elnök-vezérigazgatója.

„Az, hogy Magyarország vizes világbajnokságot, Formula-1-et és EYOF-ot is tud rendezni, és hogy Budapesten most ennyi turista van, mindenkinek az előnyére válik” - fejtette ki.

„Az más kérdés, hogy az ember nem győz válogatni a jó és izgalmas programok között. De azt gondolom, hogy alapvetően két különböző érdeklődési körről van szó.

Nyilván van átfedés is, de aki a Formula-1-re jön, az kifejezetten Formula-1 rajongó, és az úszásnak is megvan a maga vonzáskörzete.

Azok a turisták, akik programokat keresnek Budapesten, bővelkedhetnek a változatos sportprogramokban” - fogalmazott Gyulay Zsolt.

Elmondta, hogy mivel 2026-ig van szerződés, eget rengető, a Magyar Nagydíj jövőjét nagyban befolyásoló tárgyalások nem várhatók. Ez az év az ismerkedésé, az új tulajdonosok is ismerkednek a promóterekkel.

Hozzátette: nyilvánvalóan a szükséges protokollbeszélgetések lesznek.

„Nagyon jó állapotban van a pálya, a vezetőség megdicsérte. Azt viszont nem tudjuk kiszámítani, hogy az időjárás mit hoz.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy az időjárás meglepetéseket tartogathat a számunkra, de természetesen mindenre próbálunk felkészülni” - mondta a Hungaroring elnök-vezérigazgatója.

Igaz, a Liberty Media növelni akarja a futamok számát, és bár abba kevésbé van beleszólásunk, hogy mikor lesz a következő években az esemény, mi azért nagyon ragaszkodnánk a július végi időponthoz. Azt gondolom, hogy Európában ez a legjobb időpont: július végén, amikor kezdődnek a szabadságolások. És mivel utána van három-négy hét szünet, ez a pilóták számára is nagyon kedvező” - fogalmazott Gyulay Zsolt.

Hozzátette: ráadásul idén és jövőre is a Hungaroringen lesz a kollektív teszt.

„Két tesztelés van a világbajnoksági sorozatban, az egyik Barcelonában, a másik pedig a Hungaroringen”

- mondta a Hungaroring elnök-vezérigazgatója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rekordokat dönthet Budapest – vizes vb és Formula-1 is van a hétvégén
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást