Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Reagált a kulturális tárca az Operaházban történtekre

Infostart / MTI
2023. június 13. 07:09
A Kulturális és Innovációs Minisztérium közölte, a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségének a pályáztatása során minden esetben a jogszabályban előírtak szerint járt el.

Első körben a szakmai bizottság véleményezte a beérkezett, érvényes pályázatokat és javaslatot fogalmazott meg a miniszter részére. Ezt követően Csák János kulturális és innovációs miniszter döntését két alapvető szempont szerint hozta meg, egyrészt a művészeti szakmai beágyazottságot, másrészt egy nagy szervezet vezetésében szerzett komoly tapasztalatot helyezte előtérbe.

A miniszter mindkét szempontból valamennyi jelölt közül Ókovács Szilvesztert találta a legalkalmasabbnak az Operaház főigazgatói tisztségére további öt évre - mutatnak rá a közleményben.

A döntést, az indoklást, a pályázatonként elkészített összegző véleményt, és a szakmai bizottság szavazásának részletes eredményét a törvényi előírásoknak megfelelően, késedelem nélkül, még aznap, május 26-án nyilvánosságra hozta a minisztérium - hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy mindez ezen a linken elérhető.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az Opera nyertes főigazgatói pályázatát szintén a törvényi előírásoknak megfelelően mint illetékes szervnél, a Pest Vármegyei Kormányhivatalnál elérhetővé tette - fogalmaznak a közleményben.