Nyitókép: Mark Sagliocco/Getty Images/National Geographic

Tragédia a filmforgatáson - új részletek derültek ki

Infostart
2021. október 22. 14:40
Alec Baldwint nem tartóztatták le, kihallgatják.

Mint arról az Infostart is beszámolt, halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán: a színész egy kellékfegyverrel adott le lövéseket, eltalálta a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, illetve a 48 éves Joel Souza rendezőt. Mindkettejüket kórházba vitték, de a nő életét már nem tudták megmenteni. A rendező állapotáról most sem tudni részleteket, de azt többen megerősítették, hogy kiengedték a kórházból.

A Rust című westernfilmet az USA-ban, Új-Mexikóban, egész pontosan Santa Fe városa közelében, egy Bonanza Creek nevű farmon forgatják, az eset még amerikai idő szerint csütörtökön történt.

A helyszínről fotók és videók kerültek fel az internetre. A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt, később pedig egy kép kezdett terjedni, amelyen az út szélén áll, és láthatóan rosszul van.

A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, a baleset után. MTI/AP/KOAT 7 News
A halálos baleset helyszíne. MTI/AP/Santa Fe New Mexican

A főszereplőt játszó - és egyben producer - 63 éves Alec Baldwin eddig nem reagált a megkeresésekre. A rendőrség közölte, hogy nem tartóztatták le, kihallgatják.

Az alkotás produkciós irodája egy közleményt adott ki, amely szerint a szereplőgárda és a stáb teljesen maga alatt van, és a cég maximálisan együttműködik a nyomozásban.

A történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője korábban elmondta: egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

Korábbi fegyveres halálos balesetek filmforgatásokon

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak.

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva.