Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Megvan, mikor vitázhat először Kamala Harris és Donald Trump

Infostart
2024. augusztus 9. 09:14
Donald Trump két további lehetséges vitát is említett, de ezekről egyelőre még nem született megállapodás.

Szeptember 10-én vitázik először egymással az ABC tévécsatornán Donald Trump és Kamala Harris - írja a CNN híradása nyomán a hvg.hu. A csatorna közölte: mindkét fél megerősítette, hogy részt vesz az eseményen.

Csütörtökön a floridai birtokán tartott sajtótájékoztatón Donald Trump azt mondta, alig várja a vitát a jelenlegi alelnökkel, valamint, hogy a Fox News, az ABC és az NBC csatornákkal is megállapodott egy-egy időpontról. Sajtóhírek szerint a Foxon szeptember 4-én, az NBC-n pedig szeptember 25-én lenne vita, bár a felek között erről még egyelőre nem született kétoldalú megállapodás.

Kamala Harris is megerősítette az ABC-csatornán tartandó vitán való részvételét. Elmondta, örül, hogy ellenfele végre beleegyezett a szeptember 10-i időpontba. Úgy fogalmazott: alig várja, és reméli, hogy Trump eljön. Arra a kérdésre, hogy nyitott lenne-e a volt elnök által említett többi vitára is, azt monda: "Szívesen tárgyalnék egy szeptember 10-e utáni további vitáról is."

Az ABC-s vitában korábban Donald Trump és Joe Biden is megegyezett, de a jelenlegi elnök később bejelentette, hogy mégsem indul újra. A hét elején Trump még azt mondta, hogy nem vitázik Harrisszel, ha a demokrata elnökjelölt nem hajlandó részt venni a Fox News szeptember 4-re tervezett vitáján - írja a lap.