Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Légiriadó Ukrajnában, támadnak a Kinzsalok

Infostart
2023. augusztus 5. 20:15
Oroszország bosszúval fenyegetett a Fekete-tengeri támadások miatt.

Légi riadó van egész Ukrajna területén, az oroszok Kinzsal hiperszonikus rakétákkal támadnak - írja a Sky News.

Becsapódásokról érkeztek jelentések Kijev és Zaporizzsja megyékből. Utóbbi kormányzója azt közölte, hogy találat érte Zaporizzsja városát is.

Oroszország megtorlást helyezett a Fekete-tengeren történt ukrán támadások után, ennek része lehet az újabb rakétatámadás.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte: meg fogják bosszulni, hogy Ukrajna civil tartályhajót támadott meg. Ezzel a "terrorista cselekménnyel" az ukránok veszélyeztették a legénység életét, és kockáztatták, hogy környezeti katasztrófa történjen.

"A kijevi rezsim új terrorista módszereket alkalmaz, és ezért nem ítéli el egyetlen nyugati ország vagy nemzetközi szervezet sem. Nem igazolhatók az ilyen barbár tettek, de nem is maradnak válasz nélkül, kitervelőiket és végrehajtóikat elkerülhetetlenül meg fogjuk büntetni" - írta Zaharova közleményében.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nem sokkal korábban azzal fenyegetőzött, hogy a hajók elleni ukrán támadások megtorlásául Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket, sőt, "ökológiai katasztrófát fog okozni" Ukrajnának.