Nyitókép: Tesla

Csak elkezdi gyártani a Tesla a Cybertruckot - fotó

Infostart
2023. július 16. 11:50
Az elektromos járműveket előállító cég szerint elkészült az első Cybertruck a Giga Teslában.

A texasi Austinban található Tesla-gyárban elkészült az első Cybertruck – jelentette be a cég szombaton a Twitteren. Az eredetileg két évvel ezelőtti gyártást ígérő vállalat legutóbbi hírei szerint az erre a célra épült üzemből (Giga Texas) szeptemberben gördülhetett volna ki az első ilyen "csodajármű".

A Tesla alapítója, Elon Musk 2019-ben mutatta be a forradalminak titulált pickup-szerű, futurisztikusan kinéző, gyorsnak és nagyon strapabírónak ígért járművet, ám annak tervezője betörte a jármű állítólag törhetetlen "páncélüveg" ablakait. A cég elhalasztotta a gyártást, Musk tavaly még az alkatrészek beszerzésének hiányára hivatkozott a Cybertruck 2023-ra tolt indulását magyarázva - írta a Reuters.

A szeptemberre ígért nagy bejelentés előtt most meglepetésként érte a piacot az első jármű elkészülte, de mivel semmilyen további információt nem közölt sem a Tesla, sem Musk, nem tudni, hogy a tényleges gyártás mikor indulhat és a megrendelők - a hírek szerint 1,5 millió előrendelést regisztráltak - mikorra kaphatják meg járműveiket. Az pláne nem ismert, hogy ezekért végül mennyit kell fizetni. 2021-ben még 39 900 dolláros indulóárról beszéltek az egymotoros változatért, míg a hárommotoros modell már 70 000 dollárba került volna, de ezeket az árakat már érvénytelenítették.