Nyitókép: Miguel Villagran/Getty Images

Valamit találhattak a Madeleine McCann miatt kutató rendőrök

Infostart
2023. május 24. 09:24
Az Arade víztározónál tartó kutatás helyszínéről vittek el zsákokat.

A tározót és környékét azért nézték át a portugál rendőrség, mert tippet kaptak: kedden kezdődött a kutatás, melynek keretében búvárok is keresik a gyanús nyomokat - írja a Sky News. A helyszínen jelen van a brit rendőrség is. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mi van a zsákokban.

A tározó mintegy ötven kilométerre található attól az üdülőtől, ahonnan 16 éve nyomtalanul eltűnt Madeleine McCann. A kislány ekkor mindössze hároméves volt.

Christian Wolter német ügyész úgy fogalmazott, nem árulhatja el, pontosan mit keresnek a tározóban, ez egyelőre a titkuk marad, de

fülest kaptak valakitől, hogy érdemes errefelé szétnézniük.

Egy forrás szerint ugyanakkor fényképek vezették őket ide, melyek a tározót ábrázolják. A képeket Christian B. rejtekhelyén találták: a férfit a német ügyész tavaly nevezte meg az eltűnés ügyében folytatott nyomozás gyanúsítottjaként.

A víztározónál 20-30 rendőr, valamint kutyák is vannak, hajókkal s folytatják a keresését. A helyi rendőrség nyilatkozata szerint német kérésre és a brit rendőrség jelenlétében végzik a munkát.

A német rendőrség 2020-ban úgy fogalmazott: véleményük szerint Madeleine már nem él, gyilkosa Christian B. volt. A férfi, aki drogdíler volt és gyermekeket molesztált, a víztározóra személyes paradicsomaként tekintett. A férfi jelenleg azért ül börtönben, mert megerőszakolt egy 72 éves nőt azon a területen, ahol Madeleine és családja is nyaralt. A kislány ügyében egyelőre nem vádolták meg semmivel. Ő maga mindent tagad.

Jon Clarke, egy Madeleine eltűnéséről szóló könyv szerzője szerint megbízható forrásból származik a tározóra vonatkozó tipp és a rendőrség három további eltűnt gyermek ügyében is bízik abban, hogy válaszokat talál a helyszínen. 2008-ban már átfésülték a helyszínt, akkor nem találtak semmit, 2014-ben pedig annak környékén is hasonló eredménnyel folytattak keresést.