Nyitókép: Handout/Getty Images

Új bizonyítékokról beszél a német ügyész Madeleine McCann ügyében

Infostart
2022. május 6. 05:40
A tizenöt éve, háromévesen eltűnt kislányt a hivatalos gyanúsított, Christian Brückner ölte meg Hans Christian Wolters szerint.

A nemi erőszakért elítélt, gyermekek ellen szexuális visszaéléseket elkövető gyanúsítottat frissen felfedezett bizonyítékok kötik össze Madeleine-nel az ügyész szerint. Brücknert még nem vádolták meg a gyilkossággal a CNN cikke szerint.

"A nyomozás még tart, de úgy gondolom, találtunk néhány új tényt, néhány új bizonyítékot - nem törvényszéki bizonyítékokat, de néhány bizonyítékot. Biztosak vagyunk benne, hogy ő Madeleine McCann gyilkosa" - mondta Hans Christian Wolters.

A szülők reménykednek még

A család a portugáliai Prai de Luz üdülőhelyen járt 2007 májusában. Május 3-án tűnt el Madeleine egy hotelszobából, ahol a testvéreivel aludt, míg szülei, Kate és Gerry a barátaikkal vacsoráztak.

A portugál és a német hatóságok a múlt hónapban nevezték meg hivatalos gyanúsítottként Brücknert, aki 1995-2007 között Portugáliában élt. 2020-ban merült fel neve először az ügyben.

Már akkor azt mondták, hogy úgy gondolják, Madeleine McCann halott.

A portugál hatóságok 2007-ben először a McCann szülőket nevezték meg gyanúsítottként. A pár üdvözölte, amikor Brücknerre terelődött a gyanú, mivel előrelépést reméltek a tragikus ügyben.

"Bár nagyon kicsi az esélye, nem adtuk fel teljesen a reményt, hogy Madeleine életben van és újra velünk lehet" - fogalmaztak a lányuk keresésére létrehozott weboldalon.

Találhattak valamit a lakókocsiban

A 45 éves Brückner korábban azt mondta, akkori barátnőjével volt Madeleine eltűnésének estéjén, de

a német ügyész szerint nincsen alibije.

Arra a kérdésre, hogy a nyomozócsoport talált-e valamilyen, a kislányhoz tartozó dolgot Brückner akkori lakókocsijában, Wolters nem mondott részleteket, viszont megjegyezte: "Nem akarom tagadni".

Brückner jelenleg börtönben van Németországban, mert megerőszakolt egy nőt Algarve régiónak azon a területén, ahol Madeleine 2007-ben eltűnt. Más bűncselekmények sorával is kapcsolatba hozták: szállodákba és nyaralóházakba tört be, útlevelet hamisított, valamint rajtakapták, hogy egy portugál kikötőből gázolajat lopott.