Nyitókép: (MTI/EPA/AFP pool/Christophe Archambault)

Leonardo DiCaprio védelmébe vette Greta Thunberget – videó

Infostart
2019. szeptember 30. 21:27
Az Oscar-díjas színész a hét végi 2019-es Global Citizen's Fesztiválon tartott beszédet, ahol a többi között köszönetet mondott a fiataloknak, akik a klímamozgalom élére álltak.

Leonardo DiCaprio a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, majd kitért Donald Trump tweetjére, amelyben az amerikai elnök a 16 éves dán aktivistán gúnyolódott, adta hírül a Hvg.hu.

Mint fogalmazott, míg a fiatalok kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő mód vannak, akik erre sértő tweetekkel és negatív kijelentéssel reagálnak. "Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bár más az emberi történelemben" – emelte ki

A színész szerint a tények egyértelműek, és hogyha valaki nem él egy alternatív valóságban, akkor nincs több idő a tagadásra. "Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni […] Az a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről, hanem

állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be,

amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt."