Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Újabb halálos áldozata van a Kuciak-ügynek: felakasztotta magát

Infostart
2018. október 19. 10:40
A férfi egyike volt annak a nyolc személynek, akiket a gútai rendőrségi akció során őrizetbe vettek a kommandósok Jan Kuciak és barátnője meggyilkolása miatt.

A Nový čas úgy tudja, a férfi a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Miroslav M. barátnőjének a fia. Ronald R.-re az édesanyja talált rá a házuk padlásán felakasztva - írja a Parameter.sk. A gyanú szerint Miroslav M. lehetett a sofőr, amikor meggyilkolták Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát.

Ronald R.-ről a szlovák speciális ügyészség szeptember közepén osztott meg fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját.

A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen. Ronald R. azonban nem reagált a felszólításra, a gúta rendőrségi akciót követően került rendőrkézre.

Szeptember végén a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei nyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a gútai rendőrségi akció során. Három közülük – Sz. Tamás, Miroslav M. és A. Zoltán – továbbra is rács mögött van. Ötöt mindjárt másnap szabadon engedtek, köztük az öngyilkosságot elkövető 24 éves Ronald R.-t is.